søndag 21. mars 2010

Havørn, revirkamp

Nå ser det ut til at Google har fjernet viruset fra bloggen min, så jeg lurer på om jeg skal fortsette denne eller bare kjøre videre. Forsøker med dette innlegget, så får vi se siden det virker som om ingen har flyttet over på den nye adressen.


I løpet av fotoworkshoppen med Ole Jørgen Liodden var det lagt inn en dag på sjøen med stupende havørn, dvs sessongåpning for Ole Martin, en dag i kongeørnskjulet og en dag i hønsehaukskjulet.

Min dag på sjøen opprant med strålende vær, sol fra klar himmel. På veien ut så vi mange ørn, men de var ennå ikke opplært til å ta fisk, så det var bare å kjøre forbi. Siden våren nærmer seg med stormskritt begynner revirmarkeringen. Gamleørna passer på at ingen av de unge forsøker å etablere seg innenfor reviret. Vi fikk se to ørner på vei mot hverandre og jeg tok opp kameraet med 300 mm og tenkte at jeg får se hva det går an å få ut av dette. Jeg viste at det måtte bli ganske kraftig beskjæring av bildene. Synes serien ble ganske dramatisk, så jeg tenke det er artig å dele den opplevelsen med andre. Ytterligere kommentarer er vel ikke nødvendig fra min side.

Flere bilder følger fra siste uke etter hvert som jeg får gått igjennom bildene og redigert dem.

3 kommentarer:

 1. Flotte ørnebilder!

  Om du liker fugler og fuglefoto bør du kikke innom: www.fugleforum.no

  SvarSlett
 2. Flott opplevelse dette. Var så heldig å oppleve en lignende "kamp" mellom havørner i Sylteland. Avstanden og kvaliteten på bildene mine ble ikke så bra som dine. Flott serie !

  SvarSlett
 3. Takk for tilbakemelding.

  Problemet med denne type hendelser er at man ikke kommer nært nok til å få god nok kvalitet på bildene. Hadde kanskje klart det med en D3X. Litt flaks denne gangen, men de forsvant utenfor skuddhold etter hvert.

  Kåre

  SvarSlett