søndag 9. januar 2011

Sangsvaner

Nå har sola snudd og et nytt bloggår har begynt.  Dette året har jeg som ambisjon å holde samme aktivitetsnivå som i 2010. Planer eller prosjekter mangler ikke, men muligens tid til å sette alt en har lyst til ut i livet.


Etter mange dager med kaldt vær og masse snø, måtte jeg komme meg ut for å få noen vinterbilder før mildværet kom. Jeg dro tidlig og kom meg opp i Begnadalen før det var fotolys. Temperaturen var det ingen ting å si på -17. Yr hadde spådd sol på morgenen og til litt ut på dagen før varmfronten skulle komme inn. Håpet var å få noen flere bilder av svaner i frostrøyk.Jeg hadde glemt brødposen hjemme, så jeg kjøpte noen brød på en bensinstasjon for å forsøke å lokke til meg noen svaner / ender. Frykten for folk var  større enn sulten hos fuglene der i dalen. De er nok ikke vant med å bli matet slik fuglene rundt Oslo er. Der i dalen er  Mikkel en hyppigeret gjest langs elvebredden. Han forsvant forresten ut av noen busker da jeg kom ned til elva.

Det ble ikke de bildene jeg hadde håpet på, men noen ble det ut av turen.Etter noen timer med dårlig fotolys og svaner som ikke ville ha ferskt 5-korn brød, var det bare å sette seg i bilen og kjøre hjem igjen. Synes imidlertid at lanskapet var så pent at det var verdt å stoppe noen ganger  og forevige inntrykket. Det er tross alt ikke ofte en ser dalen slik.
Da jeg satte nesa hjemover kom mildværet, temperaturen steg til +2 og det kom også ganske kraftig vind, så det tar nok ikke lang tid før det hvite i landskapet er forandret.


1 kommentar:

  1. Synd at de ikke ville ha nykjøpt brød da. Synes bildene ble flotte selv om det ikke ble nærbilder. Artig der de flyr, fine miljøskildringer synes jeg.

    SvarSlett