torsdag 5. mai 2011

Orrhaneleik i Våler.

Også i år skulle jeg på orrhaneleik hos Torbjørn og Bård i Våler. Jeg ønsket meg "hønseuka" for å få bilder som er forskjellig fra de jeg tok i fjor. Første natta på leiken ble tidlig i påsken med mye vind, men ellers bra værmelding. 

På veien opp til leiken var all snøen borte og isen på del lille tjernet hadde begynt å smelte. Våren var flere uker tidligere i år. Første morgen kom ingen høner så hanene var det ikke mye fart i, gikk stort sett rundt og bruste med fjærene og spiste litt av og til. Ikke mye actionfotografering av dette.


På den lille øya var det bare en hane i år. Han passet på territoriet sitt og ingen andre våget seg ut til han. Det ble bare brusing med fjærene.


Andre natta var det masse liv i gryspillet, men hva kan man gjøre med det, ikke mye fotolys. Jeg lå og ventet på sola og lyset. De som hadde fulgt bedre med enn meg hadde sett tre høner og mente at det hadde vært parring. Det gikk jeg glipp av!

Heller ikke denne morgenen ble det noe særlig til liv mens det var fotolys. Eneste variasjonen var ei gluttsnipe som blandet seg med hanene. De brydde seg ikke mye om den.


Det eneste livet den andre morgenen var en unghane som forsøkte seg. Hver gang han kom inn på leiken, slo alle "gamlekara" seg sammen og jaget han bort.


Så dette året ble det med noen nye artsbilder. Må nok vente ett år til på neste sjanse!3 kommentarer:

 1. Jeg likte bilde nr 6 og 7.Fint lys i begge to.Morro og lese hva du skriver, får et skikkelig innblikk i din opplevelse på orrleiken.

  SvarSlett
 2. takk for tilbakemelding. Ja, lyset er alfa og omega på slike bilder. Denne leiken ligger høyt og fritt som gjør at sollyset kommer inn med en gang sola er oppe.

  Kåre

  SvarSlett
 3. Her hadde du godt lys på de siste bildene. De ble flotte da! Det bildet med orrhanen i nattemørket med speilig ble helt spesielt. Så nesten ut som det var malt. Stilig.
  De spiller ennå så det kan gå ant å få noen bilder av leiken.
  Ha en trivelig vår!

  SvarSlett