torsdag 24. september 2009

Glittertind og Nautgardstind

Vi kjørte fra Asker ved firetiden, i kø hele veien til vi passerte Fagernes, og kom frem til bommen på veien til Glitterheim ved nitiden på kvelden. Fant hver vår sykkel og syklet inn. Fikk en god middag og en øl før det bar i seng.


Turen på lørdag var planlagt å gå over tre 2000 m topper, over Glittertind, Glitterrundhøe og Ryggjehøe.

Legger ved profilen på løypa for dem som er interessert i det. Ble litt opp og ned begge dagene på stein, både store og små.


Friske og opplagte la vi ut på turen oppover lia mot første topp, Glittertind i strålende sol og vindstille. Vi fulgte T- merkinga oppover hele veien til toppen. En grei tur å gå.


Toppen i sikte, et fint syn i høstsola.


Lise på vei mot toppen. Naugardstind og alle nubbene i bakgrunnen. Søndagens tur.Vel over toppen bar den nedover ura. Hoppe fra stein til stein. Det viste seg at dette skulle bli for mye for beina til Lise etter hvert. På vei ned fra Glitterrundhø innså vi at det bare var å komme seg ned mot Steinbuvatnet i håp om at det skulle bli lettere å gå de siste kilometerne. Vi kom tilbake til Glitterheim i tide før det mørknet. Pilsen smakte godt etter en lang dag i sola.Søndagen startet de gamle på neste etappe. Lise var "sykemeldt", og vi plasserte den bagasjen vi ikke hadde behov for på ei sykkeltralle og gav Lise bilnøklene og beskjed om å møte oss ved vanninntaket noen kilometer nedenfor parkeringsplassen kl 1700. En kjedelig dag for henne.

På veien opp mot første topp, Naugardsoksle, møtte vi en liten flokk med reinsdyr. Synes vi kom dem på ganske nært hold. Ikke skjønner jeg hva som trakk dem så langt til fjells.Utsikten tilbake mot Glittertind er upåklagelig. Trivelig utsyn når en tar en pust i bakken, det ble tross alt et par stk av dem etter hvert.

Vi fikk med oss noen topper den dagen og kom ned til parkeringsplassen litt senere enn avtalt, kl 1900. Med manglende dekning på mobilen er det ikke godt å gi beskjed om forsinkelsen. Slitne og med litt ømme bein satte vi oss i bilen med kurs tilbake. Vi var alle godt fornøyd med helgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar