torsdag 10. september 2009

Mår i MoldeNå har også jeg vært hos Terje og fotografert mår.

Jeg kom frem til området på fredag ettermiddag og fikk med meg drøye to dager i skjulet sammen med tre forskjellige fotografer. Mårene var vel så vant med å bli fotografert at de ikke ble forstyrret av verken kamera eller lav snakking i fra bua. Det var jo trivelig å kunne prate litt i alle de timene det ikke var mår på plassen.På grunn av ura er det sikkert mange ganger å komme seg frem på for disse dyrene. De dukket plutselig frem bak en stein og forsvant også like fort. Ble i grunnen like overrasket hver gang de plutselig dukket opp og ble like skuffet hver gang de forsvant. Skulle gjerne hatt et par bilder til.Gamle mor lærte jeg etter hvert å kjenne igjen i søkeren på alle stykkene som var revet ut av høyre øreflik. Ungene klarte ikke jeg å skille fra hverandre, men det var mye liv på plassen den gangen vi fikk alle fire, mor og de tre ungene, på plassen samtidig. Ikke lett å bestemme seg hvor fokus da skal være.Mesteparten av tiden var det ikke mår på plassen, så da var det å se på småfuglene eller ekornet som Terje også foret. Kombinasjonen av ekorn og mus sammen med mår er vel ikke den beste. Artig å følge med på spettmeis som er en liten hissigpropp sammenlignet med de andre meisene. Han skulle ha første retten til solsikkefrøene!Siste dagen ble det etter hvert litt for mye regn og vind så når det ble for mye dråper og dogg på linsa var det bare å sette kursen hjemover, klokka begynte å nærme seg seks og jeg hadde 50 mil å kjøre.
Jeg hadde fått noen hundre bilder, så det vil bli noen timer med vurdering av bilder og minnes. Forran PCen ser jeg nå at å ta noen timer eller dager til i bua ikke hadde vært å forakte.Takk for en trivelig og minnerik helg Terje!!!!!

3 kommentarer:

 1. Så arti Pappa!! bra du hadde selskap i buret denne gangen og at det var større enn traneburet ;) Fin mamma mink :)

  SvarSlett
 2. Hei og takk for sist!

  Det ble da noen fine mårbilder.
  Fikk du mye mår etter jeg gikk? Har enda dårlig samvittighet for ekorne som bare ble borte :( Føler meg litt skyldig så jeg håper ekorne kom en tur også på Søndag.
  Flott dyr denne måren.. Om noen mnd er det ørn og hauk... Gled deg for det er bare rått!
  Håper å få en tur til måren nå når høstfargene kommer.
  Ellers så har jeg tittet over bildene dine og meget flotte med tanke på hvor lite redigering du bruker...
  Lykke til!

  mvh monika

  SvarSlett
 3. Hei Monika.

  Etter at du gikk ble det et besøk til, så du gikk ikke glipp av så mye action den dagen.

  Skulle også gjerne ha tatt ett besøk eller to til under andre årstider. Det er nok lettere for deg å få det til enn meg.

  Du har rett, ikke mye redigering. Holder på å lære meg Lightrom. Tar nok sin tid før jeg behersker det programmet, Så får jeg ta fatt på Photoshop. Det viktigste er tross alt at utgangspunket blir best mulig.

  MVH
  Kåre

  SvarSlett