tirsdag 25. august 2009

Macro i Børgefjell

Denne sommerens fisketur gikk inn i Orvassdalen på sydsiden av Børgefjell. Siden fisken ikke kan oppbevares så lenge som en uke uten å miste kvalitet ble de første dagene benyttet til å plukke multer og fotografere når matforsyningen var sikret


Ikke enkelt å ta innsektsbilder med 66 mm makro objektiv uten blits, men takket være lav natte temperatur var det ikke den normale farta på hverken fluer eller humler sammenlignet med en varm sommerdag.


Den Hvitbladete Tistelen var en yndet plass for innsektene. På tross av at de var senere i bevegelsen enn normalt var det en utfordring å ta bildene når de var i fokus.Jeg forsøkte meg på mange lettinger og landinger, men ofte var resultatet at enten hadde humla lettet og ute av bildet eller så satt den på blomsten. Klarte etter mange forsøk å få et bilde hvor hensikten ble oppnådd. Måtte øke til 1600 ASA for å få en lukkertid på 3200 1/sek som frøs vingeslagene til Humla.
Myrhatten var vel ikke annet enn et hvilested før videre flukt, dersom frøene ikke mot formodning skulle inneholde noe spiselig.Gullris er også en blomst som er ganske ofte frekventert av humler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar