søndag 2. august 2009

Falketind

Sommerens første topptur ble en tur med Hamar DnT som gikk til Falketind på lørdag og til Uranostind på søndag. Årets tur skulle ikke akkurat bli en solskinnstur i følge Yr, men vi var jo ikke turister så en dårlig værmelding var ikke akkurat grunn til å melde pass.


Vi kom til teltplassen fredag kveld etter en relativt lang kjøretur langs annleggsveien fra Tyinholmen til grensa på naturvernområdet hvor det sto en bom. Da var det bare å bære telt og annet utstyr inn til leirplassen som lå ved enden av Koldedalsvannet på steinfyllinga etter kraftutbygginga.

Vi startet tidlig lørdag morgen, kl 0800, med tåka hengende langt ned i fjellsida.Vi fulgte stien inn til Andrevannet. Måtte gå ovenfor et par store snø-fonner som ennå ikke hadde smeltet. Turen gikk greit inn til bekken som vi måtte krysse før vi gikk opp mot brefallet. Det var ikke store utsikten på turen innover, men det var ett og annet glimt av naturen i tåka.Bekken hadde fortsatt god vannføring så det vat ikke enkelt å komme over uten å bli våt på bena dersom man ikke hadde godt fottøy med gamasjer. Steinene var også ganske glatte så det var godt med litt støtte når hoppet over bekken skulle bli tatt.

Oppstigninga var ganske bratt til brefallet og vider opp nedre del av brefallet.
Vel oppe på toppen alle sammen. Ikke mye å se den dagen, men jeg har blitt lovet bilder som viser hva vi skulle ha sett.

Turen videre gikk ned over en 2000 meter som ikke er navngitt og siden man var der oppe så måtte jeg og et par andre ivrige samlere gå oppom Stølsnostind før vi gikk ned over brefallet på nordsiden av ryggen. Da var det ikke bare dårlig sikt på grunn av tåke, men det sluddet ganske jevnt. Ikke akkurat vær for å ta bilder i.

Turen tok totalt litt over tolv timer. Da smakte det godt med en øl når vi var tilbake ved teltene.

2 kommentarer:

  1. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


    greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiants    SvarSlett