fredag 9. oktober 2009

Foto Workshop Grøvelsjøn

Det var mange som møtte opp en torsdag kveld til en lang høst week-end med fotografering ved Grøvelsjøn. To dager med fotografering og med foredrag hver kveld av Terje Hellesø, Kai Jensen, Anders Geidemark og Erik Malm. Helgen ble en inspirasjon til videre utvikling og mange nye trivelige bekjentskaper.


Fredag morgen kjørte vi over grensa til norsk side, hvilket vil si på grensa av Femundsmarka. Litt eksperimentering av forskjellige typer landskapsbilder.

Uten å være kjent i området antar jeg at fjellene i bakgrunnen er i Rendalen.


Vinteren begynner å nærme seg, is bygger seg opp rundt kvister og bekkene begynner å fryse til. Hadde ikke med meg filtere så lukketidene ble noe korte på tross av lavest mulig ASA innstilling og minste blenderåpning.


Tørre og gamle furutrær i forskjellig stadier av forråtnelse var det mye av i området. Fant et par som jeg syntes var "fotogene" nok til at motivet kunne komme frem. Å tenke sort/hvitt er ikke noe jeg har gjort på mange år, men synes dette motivet ble bedre.


Lørdagen lavet snøen ned, og vi gikk en tur i nærheten av Grøvelsjøen. Der var det mer liv. Så både flere fugler, spor etter beverens herjinger i bjerkeskogen og noen reisdyr, men Elgen Frida med kalven kom jeg ikke over.
Rett utenfor Grøvelsjøn fjellstue sto det flere trær fulle av rognebær. Disse var frekventert av både rødvingetrost og sidensvans.
(Bildet av rødvinetrosten er tatt på ettermiddagen ,mens Sidedensvansen er tatt tidlig på morgenen med en gang det var lyst nok til å fotografere.)Etter lunch på søndag var det bare å begi seg hjemover på sommerdekk på snødekket vei. Veien var heldigvis måkt, så det var bare å kjøre forsiktig nedover. Nede ved Idre var veien bar så da gikk resten av turen i mer normale hastigheter. Nå er vinterdekkene på, klar for neste tur til fjells.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar