søndag 25. oktober 2009

Første foto med ny D3.

Nå har det ikke blitt så mange turer de siste ukene på grunn av 60 års-feiringer, men nå skal det bli større aktivitet i helgene som kommer. Første utfordring blir hjort, så da får vi se hvordan det går.

Har kjøpt meg en ny D3 så den måtte forsøkes litt i nærmiljøet. Hva var vel mer naturlig enn å ta noen bilder av småfuglene i hagen.Blåmeisen er en flittig gjest og ganske villig til å bli fotografert. Den sitter imidlertid ikke stille så lenge, så man må være rask skal fokus bli riktig. Med min avstand og stor blenderåpning syntes jeg det var vanskelig å beholde tilfredstillende fokus. Må vel trene mer for å få skarpt blikk og panorerte vinger.

 


 Ekorn er alltid et takknemlig motiv. Problemet er å få riktig vinkel når en er nødt til å stå på bakken og ekornet nyter ei kongle langt opp i toppen på ei gran. Synes bildet ble greit på tross av ganske kraftig beskjæring.Naboens katt har sin daglige tur under foringsplassen, har nok lyst på det som er over, men ennå har vi ikke sett at jakta har gitt utbytte. Kommer seg nok ikke høyt nok fort nok, og småfuglene har sannsynligvis vett nok til å holde høyden.


Spettmeisen så jeg ikke sist vinter. Trivelig med noen flere arter.

Neste nytt blir ut i neste uke når "Hjortejakta" er over. Da får vi se om nybegynnerflaks gjelder, eller om det blir bomtur til nordvest landet.

2 kommentarer:

 1. Ojoj!
  Med dette kameraet tror jeg ikke du kan skylde på utstyret dersom noe går galt.
  Fine bilder du legger ut her.
  Likte blåmeisbildet best av disse.
  Lykke til med nytt kamera, og ikke minst lykke til med hjorten!
  Skal følge med framover.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Jeg har sett at i dette gamet så nytter det ikke med dårlig utstyr. Nå er det en utfordring å klare å ta ut av utstyret det det kan gi.
  Jeg liker også det bildet best.

  Takk for tilbakemelding.
  Kåre

  SvarSlett