onsdag 4. november 2009

"Hjort på Gossen"

Kjørte opp til Aukra på fredag ettermiddag og kom frem ved 11 tiden på kvelden. Hadde fått kontakt med en lokal jeger som viste meg diverse plasser som det far fint å sitte på post for å fotografere dyrene i grålysningen om morgenen og kveld. Valgete en plass med god utsikt over ei relativt stor myr, vinden inn fra siden og slik at morgensola skulle komme fint inn på dyrene der vi forventet at de skulle komme. Dette skulle bli bra bilder!

Satte meg tidlig på post, klar for å ta bilder av det som måtte komme, men ingen ting skjedde. Ble sittende til nærmere 0900 uten å ha sett noe på fire ben. Byttet plass, et jakttårn, heller ikke der noe å se. Dagen ble brukt til å kjøre litt rundt på øya og så på plass igjen fra 1500. Ble sittende frem til det ble mørkt fortsatt uten å ha sett ett eneste dyr. Frustrerende.Historien gjentok seg søndag og mandag morgen. Bomtur kaller man dette. Er slikt som skjer, kan ikke alltid forvente å treffe blink på enhver tur. Virket som om både hjort og rådyr ble stående i tette skogen på dagtid, så dem bare etter mørkets frembrudd i lysene fra bilen på jordene når jeg kjørte rundt. De var sannsynligvis blitt så mye forstyrret under jakta at dyra ble stående i tette skogholt den lille tiden det var lyst nok til å fotografere.

Det var bare å returnere med tom minnebrikke. Lang kjøretur til ingen nytte. Bedre lykke neste gang!!

3 kommentarer:

 1. Hei Kåre!
  Det beste er å være ute før jakta begynner for å få bilde av Hjort.Eller finne ett område der det ferdes lite folk. Lykke til ved neste forsøk. Helge

  SvarSlett
 2. Ja, jeg har planer om det. Skal prøve igjen neste helg, men på et annet sted på Møre. Krysser fingrene. Så har jeg planer om å ta det på nytt neste år, men før jaka for å få med brunsten. Det er i hvert fall en utfordring å få gode bilder av hjorte.

  Kåre

  SvarSlett
 3. Hei

  Slik er det med naturen. Man har ingen garanti. Men jeg mener at dette er rette måten å gå frem på. Finne seg en fin plass, og sitte på post. Da får man gjerne de flotteste bildene og de flotteste opplevelsene.
  Og bortkastet er det aldri, selv om det ikke nødvendigvis dukker opp så mye dyr.
  Du hadde sikkert noen flotte timer i naturen!
  Lykke til videre med prosjekt hjort!

  Tommy S

  SvarSlett