torsdag 10. desember 2009

Rådyr og forsøk på mår i vinterpels.

Etter fire dager i rovfuglskjulet syntes jeg det var på tide å forsøke å få noen andre bilder i området. Etter den mislykkede turen på Gossen tidligere i høst tenkte nok Terje at han skulle gi meg en lettere utfordring, rådyr. Stedet han visste om, lå ikke lange kjøreturen unna. Beskjeden var klar: "Dersom du ikke ser rådyr, så er det bare å gi kameraet til meg." 


 
D3 Nikkor 80 - 200 /f 2,8 - 80 mm Exponering  1/200 sek - f 2,8 ISO 800

Jeg kjørte avgårde på ettermiddagen etter at Terje hadde hentet oss ut fra skjulet. Området rådyrene holdt til på, var en blanding av åpne lyngheier og tett granskog rundt et nedlagt småbruk. Det var ikke mye landbruk som ble drevet der nå, som den forlatte riva gav tydlig signal om. Fikk sett noen dyr på området, så kameraet kunne jeg beholde, men det ble ikke noe blinkskudd. Igjen en påminnelse om at gode bilder får man ikke bare ved å stikke innom et sted og knipse. Ting tar tid, masse venting for å kunne knipse i det riktige øyeblikket. Skal jeg få til noe, så må jeg nok sette opp kamuflasjen og bruke en dag eller to på området. Nok en utfordring som står i kø for en nybegynner i dette faget.

 
D3 Nikkor 300 /f 2,8 - Exponering  1/160 sek - f 5,6 ISO 640

På vei tilbake til rovdyrskjulet fikk jeg se en solnedgang som var fantastisk, måtte bare stoppe og forevige øyeblikket.

 
 D3 Nikkor 300 /f 2,8 - Exponering  1/320 sek - f 8 ISO 800

Siste dag i Sylteland hadde jeg  lyst til å se om måren besøkte foringsplassen i dagslys. Det hadde vært lenge siden den hadde vist seg. Maten ble borte nattestider så jeg tok sjansen på et forsøk på tross av at oddsene var små for et vellykket forsøk. Det ble mange timer med småfugl. Den lille musa stakk frem av og til for å hente noen solsikkefrø for så å pile tilbake i hullet sitt. Farlig liv å  leve i mårland for ei mus! D3 - Nikkor 300/f2,8 - Exponering  1/125 sek - f 3,2 ISO 800


Denne gangen  var det også noen spetter som var innom foringsplassen. Den første som dukket opp var et par flaggspetter. Også de var ute etter litt solsikkefrø, men det så også ut som om de satte pris på søtsakene, syltetøy og honning. 
 D3 - Nikkor 300/f2,8 - Exponering  1/400 sek - f 2,8 ISO 800

Foruten flaggspetten var det også et par gråspett som var innom. Disse skal vist nok stå på den Norske Rød lista. Bildet under er av hunnen.


 D3 - Nikkor 300/f2,8 - Exponering  1/60 sek - f 4 ISO 1600

Da fotolyset forsvant mellom tre og fire, satte jeg kursen mot Hjerkinn for å få noen bilder av moskus i vinterfjellet. Nok en fin dag med vekslende vær fra solskinn til tette snøbyger og et lavt skydekke som sprakk opp utover ettermiddagen. Topp forhold, men ingen moskus å se. Fikk tross alt en fin skitur, så nå er loggingen av km startet for denne sesongen.

Tok med meg forkjølelsen og kjørte til Beitostølen for å ha en rolig helg på hytta. Det blir nok ikke før ut på nyåret, midt i mars, hvor jeg får ei hel uke for å fotografere igjen. Da blir det en tur til Flatanger med noen stopp på veien opp og ned. I tiden frem til det får jeg være fornøyd med å fotografere i helger og fridager for det er ikke fotolys hverken før eller etter arbeistid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar