søndag 10. januar 2010

Fossekall

Ett nytt år er begynt og dagene blir snart merkbart lenger selv om kulda  fortsatt holder taket her på Østlandet. Første turen ut med kameraet i år ble en kald fornøyelse. Holdt ut i noen timer på isen i Skarselva i Maridalen i -15 grader. Ingen frostrøyk fra elva, men det var  tross alt godt å ha med både liggeunderlag og Jerven duk til å pakke rundt seg. Stive fingre var tross alt ikke til å unngå.

Fossekallen holt på som før jul, dukket kontinuerlig ned i det kalde vannet for å plukke opp småkryp. Kulda har gjort at det er mye is på elva slik at det virker som om det er færre plasser hvor den kan plukke opp mat. Problemet nå er at sola fortsatt er for lav til at sollyset kommer ned i elva. Får nok ta en ny tur mot slutten av februar med mer snø og is. Da har sola kommet så høyt på himmelen at elva ikke ligger i skygge lenger.D3 - Nikkor 500 /f 4,0 - Exponering 1/200 sek - f 11,0 ISO 800


Det var artig å følge med på "fiskelykken". Hver gang den fikk tak i noe, virket det som om den måtte opp av vannet for å spise. Da satt den rolig lenge nok til at knipsinga gikk problemfritt . Hvis jeg så riktig i søkeren var kosten innsekter og fisk på ca en cm.
D3 - Nikkor 500 /f 4,0 - Exponering 1/125 sek - f11,0 ISO 800Med den lave høyden og all snøen hadde jeg problemer med å få autofokusen til å følge med. Fossekallen forsvant fra overflaten og da begynte den å justere. Når så fossekallen kom opp på et annet sted, rakk den ikke å fokusere igjen før den var forsvunnet fra overflaten. Vi lekte litt "katt og mus" med hverandre.

Tenkte jeg også skulle forsøke med 1,4 telekonverteren, men jeg syntes at autofokusen ble for treg, så den puttet jeg tilbake i sekken etter kort tid. Får forsøke på nytt en annen gang.D3 - Nikkor 500 /f 4,0 - Exponering 1/100 sek - f 11,0 ISO 800Neste helg blir det fotografering under helt andre klimatiske forhold, +30 og helt andre motiver.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar