mandag 15. februar 2010

Forsøk på Oter
Etter å ha sett noen blogginnlegg om oter, tenkte jeg at hvorfor ikke prøve det ei helg jeg hadde dedikert til fotografering. Jeg vet at på fiske og jaktturer får man ikke alt det man håper på. Det samme gjelder fotografering, men der kan man i hvertfall få tatt bilder av noe annet.

Jeg satt  to forrmiddager ved Oset i Molde uten å se annet en sporene etter krabaten på isen.

Vi så flere steder rådyr som gikk langt ut på fjordisen. Ikke mye mat eller skjul på den plassen, men det er vel ett eller annet som har skremt dem ut ditPå veien hjem så vi et par svaner som hadde svømt helt opp til broa. Ikke mulig for dem å lette på det trange elveløpet så de svømte raskt nedover med strømmen. 
Gråhegre har jeg vært ute etter å få noen bilder av. Da jeg kom bort til stedet hvor det vanligvis er mange hegrer på fjære sjø, fant jeg kun en stor flate med is. Ikke mye mat å finne under slike forhold, så da var det heller ikke noen fugl der. Tilfeldigvis var det en som satte seg en kort stund før den fløy til åpent vann.


Den andre morgenen jeg satt og ventet på oteren, så jeg at gruppe stokkender hadde satt seg på et isflak. Der satt de i time etter time og drev inn og ut igjen med floa. Forsøkte å tenke litt kreativt for å få et annet billedinntrykk enn tidligere. Da en kraftig snøbyge passerte, tok jeg bilder med både kort og lang lukkertid. Fikk derved to forskjellige effekter og jeg er ikke sikker på hva jeg liker best. 

Da klokka tikket mot to, tenkte jeg at nå får jeg finne på noe annet, mer får jeg ikke ut av dette motivet. En havørn kom over og da var alle på vingene med en gang. Ikke noe spesielt med det, men de flyttet seg kun lenger inn i bukta og der ble settingen en annen. Etter manglende sukksess med oter, ikke mye fugl hos Terje, dårlig værmelding for Molde, men solskinn og noen få blå på Dovrefjell besluttet jeg at søndagen fikk jeg bruke der. Neste innlegg kommer når jeg får sortert bildene.


4 kommentarer:

 1. Hei

  Likte bildene dine :)
  Dårlig vær trenger ikke å bli dårlig resultat !

  monika

  SvarSlett
 2. Liker det siste landskapsbildet! Flotte siluetter og kontraster. Men det ser veldig kaldt ut!! siri

  SvarSlett
 3. Synd at ikke oteren dukket opp, men noen flotte bilder ble det da. Kan trøste deg med at jeg har vært å kikket etter oteren 3 ganger siden du var der, - heller ikke jeg har sett han igjen. Det er vel noe av dette som gjør naturfotografering så spennende. Tvi, tvi...

  SvarSlett
 4. Hei.

  Takk for tilbakemelding. Jeg er i grunnen fornøyd med resultatet.
  Tok med tre av bildene på kveldens Biofoto møte, men der falt de ikke i smak. Så det er vel fortsatt rom for forbedring eller er det synet på hva som er bra som er forskjellig?
  Kåre

  SvarSlett