søndag 7. februar 2010

Fossekall

Nå begynner det å bli en vane å stikke opp i Skarselva rett nedenfor dammen for å ta noen bilder av fossekallen. Det har utviklet seg til et lite prosjekt å stikke oppom en gang pr.mnd. Får se hvor lenge jeg klarer å holde kontakten med fuglene utover våren når mer av elva igjen blir åpen og mat kan finnes hele veien nedover.
I følge Yr.no skulle det bli sol fra klar himmel i dag. Graderstokken skulle være noen behagelig små blå. Forventningene ble innfridd når det gjaldt sola, den kom ned i dalen noen timer, men da var det ingen fossekall der. Temperaturen derimot var helt nede i -15 da jeg gikk opp fra Skar ved halv nitiden. Det ble en kaldere fornøyelse enn forventet. I løpet av dagen var det flere fugler som både fløy opp og nedover elva, men ingen satte seg innen skuddhold. Holdt på å gi opp, men ved tre tiden var det en som var fotogen.D3 - 500 mm f4,0 -  1/125 sek - f 11 - ISO 800

D3 - 500 mm f4,0 - 1/160 sek - f 11 - ISO 800

D3 - 500 mm f4,0 - 1/125 sek - f 11 - ISO 800

(For å få bort blåstikket i skyggen måtte jeg heve farge temp til 6400K)

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Flotte bilder av Fossekallen! Så heldig du er som har en fast plass og dra for å fotografere den. En imponerende fugl som gir mange gode fotomotiv!
  Mvh Linda

  SvarSlett
 2. Hei.

  Takk for tilbakemelding.
  Ja, jeg synes det er artig kar å følge.

  Ble litt frustrert i dag når sola kom og frostrøyken sto av elva, men ikke noen fugl. Det hadde vært et godt motiv.
  Må nok erkjenne at jeg ikke er ferdig med denne krabaten ennå.

  MVH

  Kåre

  SvarSlett