mandag 7. juni 2010

Sivhøner i revirkamp

På veien fra hytta tok jeg turen innom Østensjøvannet for å se om det var noen bilder i kveldsol å ta med seg hjem. Mellom noen av øyene bruker jeg å sette meg ned og vente på at fuglene skal svømme forbi innenfor rekkevidden av min 500 mm. Ikke uventet var det en horndykker som holdt på, ei sivhøne kom også og som vanlig flere grågjess. Ikke så spennende motiver eller noen nye arter, så det så ut til å bli en avsluttning av helgen med masse bilder på brikka som det bare var å slette.

Så kom det ei sivhøne svømmende forbi. Spiste av det som lå på overflaten og forsvant ut av synsfeltet på yttersiden av øya. Det hadde ikke blitt det store bildet, men en ny art. Plutselig kom den tilbake, men denne gangen gikk det fort.Dette ble i hvertfall ikke noe vanlig svømmebilde i kveldslys. Jeg hadde stilt kameraet inn med blenderprioritet og f5,6 for å få så dus bakgrunn som mulig. Ikke optimalt for det som nå skjedde. Jeg har aldri visst at sivhøner er så aggresive. Man erfarer nye ting hele tiden. Flere kommentarer er vel ikke nødvendig.Her er slutten på kampen, en med rompa i været og taperen dukket hodet under vann. Bildene ble ikke helt knivskarpe, men med så mye action og nesten full åpning synes jeg det ble bra resultat tross alt.

2 kommentarer:

 1. Hei, og takk for sist.
  hyggelig å hilse på deg på dovre!

  Her skal jeg si du har fått noen knalltøffe bilder. Jeg ante heller ikke at disse var så agressive. Men bildene dine levner ingen tvil. Her er det høy temperatur.
  Flott at det var såpass rolig på vannet, at du fikk speiling i tillegg.
  Dette kan du være godt fornøyd med.

  Regner med at det kommer en ny oppdatering snart....

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Hei Tommy.
  Takk i det samme.

  Ja, dettte må vel puttes i kategorien tilfeldigheter eller flaks?

  Ja, det kommer oppdateringer fra helgens aktiviteter, men jeg fikk ikke så mye med meg fra Fokkstua som deg. får vel noe klart i løpet av uken.

  Kåre

  SvarSlett