fredag 18. juni 2010

Spurvugle


Vi kom frem til reiret ved syv tiden og gjorde oss klar med en gang. Den lille ugla hadde okkupert et gammelt hakkespettrede som var knappe to meter over bakken. Overraskende nok brydde den seg ikke om å få besøk. Man må bare ikke stille seg foran åpningen mens hun er ute og henter bytte fra hannen som er ute og jakter hele tiden.


Vi opplevde at hunnen kom ut med litt over en times mellomrom den formiddagen jeg satt der. Av og til stakk den imidlertid hodet ut for å dumpe det som var igjen av byttedyra.

Da den fløy ut var det bare å løpe etter lyden for å se hvor den satte seg. Noen ganger var det høyt oppe og andre ganger var det i mer fotogen høyde, men alle gangene skjedde overleveringen av byttet i tretopphøyde, så det fikk ikke jeg foreviget. Kjell-Erik skulle sitte lenger på søndag og han skulle også ha noen flere dager. Jeg må vel si meg fornøyd på tross av at jeg godt kunne tenkt med å holdt på lenger. Får vente til neste år og håpe at også ugla kommer tilbake da.Vi så at byttedyrene for det meste var mus, men en og annen fugl sto også på menyen.


Ved halv fire tiden var det bare å sette seg i bilen og begynne turen sørover. Kom imidlertid ikke langt før jeg måtte kjøre til side og ta en blund.

2 kommentarer:

 1. Hei Kåre. Virkelig fine bilder du fikk av spurveugla!! Gratulerer. Interessant liten fugl. En liten søt notorious killer !!

  Tom

  SvarSlett
 2. Ja, jeg er fornøyd med det jeg fikk ut av den morgenen.
  Blir nok en eller to turer dit opp til neste vår også dersom hekkinga går greit da også. Er ikke ferdig med den krabaten ennå!

  Kåre

  SvarSlett