søndag 15. august 2010

Beversafari på Øyern.

Da er sommerferien over for denne gang, og det er tid for å komme ajour med bloggen. Rett før jeg dro, var Duy Ahn Pham og jeg på beversafari hos Henrik Strømstad i Øyerndeltaet Naturreservat. Vi møtte opp på Staoilstasjonen etter arbeidstid. Det var solskinn og flatt vann, så forholdene var gode for fotografering. Henrik visste også hvor han skulle ta oss med for å finne bever. På veien kom vi over ei strandsnipe med en unge som var flyvedyktig, men som ennå ikke hadde fått fjærdrakten i orden.
Beverne fant vi etter hvert, men ikke alle var villige til å la seg fotografere. De likte seg best i skyggen og mellom busker og kvist. Resultatet ble lange lukkertider og mange bilder med forstyrrende elementer. Det er greit når det ikke koster noe å slette. Jeg skjønner etter hvert at "råtassmetoden" i behandling av bilder er: Plukk ut det du vil ha og slett resten.

Synes jeg måtte ta med dette bildet på tross av at greinen oppe til venstre ødelegger det. Tennene, som ikke akkurat er blendahvite, kommer tydelig fram. Ingen tvil om hva denne karen lever av, men Henrik påpekte at nå om sommeren lever beveren for det meste av gress og vannplanter. Vi fikk derfor noen bilder i bedre lys langs gresskanten.
Beveren var normalt ikke lett å komme innpå. De fleste gangene vi kom for nært, endte det bare opp med ett plask med halen og så dykket den. Fikk imidlertid et par bilder på relativt kort hold.
Alle gode ting tar jo en gang slutt, hvilket også skjedde denne kvelden. Det hadde vært en trivelig kveld på vannet med Duy Ahn og Henrik. Turen på Øyerndeltaet kan absolutt anbefales.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar