lørdag 28. august 2010

Lom

Jeg har lenge ønsket meg et tjern med lom, men det har så langt blitt med det. Etter et tips om et mulig sted, dro jeg av gårde. Først måtte jeg avvikle ferie og så bar det av sted. Jeg visste at det var sent, kanskje for sent, siden ungene var flyvedyktige og hadde dratt sin vei. Tok sjansen på at de kanskje skulle komme innom i løpet av kvelden / natta.
Jeg kom fram på lørdag kveld og fikk se en fugl ligge på vannet. Kom meg fort i posisjon og begynte å fotografere. Pga avstanden forsøkte jeg først med 500 mm og 2x konverter, men det synes jeg ikke fungerte selv om fuglen lå på vannet. Etter å ha skiftet til 1,4x gikk det greit.


Fuglen svømte litt frem og tilbake før den lettet. De første forsøkene var ikke vellykket, så da landet den på nytt i vannet, svømte tilbake til startposisjonen og forsøkte på en ny start. Et par forsøk, så forsvant den over tretoppene og jeg så den ikke mer.
Mens jeg satt og ventet, måtte jeg forsøke noe nytt. Vet ikke helt hva jeg synes om bildene,  men det er i det minste et forsøk på en litt annen type naturfoto.


Vannliljer i motlys


Speiling av skog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar