torsdag 30. september 2010

Høstfarger i fjellet.

Siste dagen, søndag, bestemte vi oss for å forsøke litt med landskapsfotografering. Dette er en sjanger jeg ikke har forsøkt meg på før, så hvorfor ikke prøve?

Det var bare å bytte ut den store telelinsa med vidvinkel og normalobjektiv. I tillegg måtte jeg også finne frem ND- og polarisasjonsfilter. Lange lukkertider og litt sprut i fargene blir resultatet sier de med mer erfaring. Det ble i hvertfall en begynnelse på noe nytt for meg. Fjellet er fantastisk i høstfarger før løvet blåser av og snøen kommer!De tre bildene over har Henrik tatt med omtrent samme ståsted, men med en lenger brennvidde. For min del synes jeg det er artig å se hva hvilken virkning, brennvidde, lukketid og filtere har på bildene. Har etter dette bestemt meg for å kjøpe graderte NDfiltere. Da slipper jeg å trikse så mye med bildene i Photoshop for å få riktig eksponert himmel og landskap. Hvis dere har lyst til å sammenligne så er linken til Henrik ( http://fetnaturfoto.blogspot.com/2010/09/dovre-mer-enn-snhetta-og-moskus.html )

Påveien hjem kjørte vi innom Døråla. Etter å ha vært innom, skjønner jeg hvorfor dette etter sigende er Norges mest fortograferte dal. Må bare beklage at vi ikke fikk sol på løvverket og derved mer fart i fargene, men man kan ikke vente å få full klaff på alt en hel helg.
Jeg synes at vi hadde en trivelig helg og gjentar det gjerne.

1 kommentar:

  1. Fine landskapsbilder. Likte det nest siste best. Nr. 2 ser litt kunstig ut, men det er i grunn fint likevel, fin komposisjon. Er bare å fortsette å ta landskap!

    mvh Espen

    SvarSlett