lørdag 9. april 2011

Hornøya i april


Dette var andre turen min på Hornøya, denne gangen sammen  med andre fotografer. Planen var å dra nytte av det vekslende vårværet for å få en annen type bilder enn de man får om sommeren. Fuglene på snø og i snøvær var det jeg ønsket meg.
Vi fikk fuglene på snø, men ikke den snøbygen jeg hadde håpet på. Det ble imidlertid både vind og regn så det holdt, og nordlyset passerte for dem som sov på natta. Jeg tror Bjarne Riesto var den eneste som fikk det med seg, han var smart nok til å sette ut kameraet for natta.
Vi gikk opp og ned bakkene med alt fotoutstyret fra daggry til solnedgang så det ble også litt trim ut av det hele.  Det luktet både svette og fugleskit av oss, men hva betydde det, vi luktet alle likt: Ikke noe problem.

Lunden var på plass allerede og da blir det alltid noen bilder av den i flukt, denne gang uten fisk. Krykkja i gang med sine luftkamper, men det ble det ikke noen bra bilder av for min del. Våren var med andre ord i annmars også her nord.

Den store overraskelsen denne helga ble serien under, lunder i kamp.Dette var en serie jeg aldri hadde drømt.  Heller ikke visste jeg at lunden var så aggresiv. Har alltid sett på den som en fredelig og tillitsfull fugl. Så feil kan man ta!

Må nok tilbake neste vår for å se om det blir skikkelig snøvær. For de som ikke har vært sålangt nord  så kan jeg på det varmeste anbefale en tur til Øst-Finnmark. Det er massevis av arter og masse motiver fra nå og ut over sommeren. Dette er en turistattraksjon de lokale aktørene bør være flinkere til å utnytte. Jeg synes det er feil at Finnature og andre arrangerer turer til området, mens de lokale er fraværende. Bjarne har allerede satt opp datoer for to Workshopper neste år. Flere søringer burde gripe sjansen, synes jeg!


2 kommentarer:

  1. Oj, oj vilka bilder och vilken upplevelse för er som var där. Jag satt här framför datorn och njöt av varje mening och varje bild. Serien på lunnefågeln måste vara helt unik, trodde inte heller de var så aggressiva.
    Må väl!
    /Ingemar

    SvarSlett
  2. Heisan, den blodige lunden gjør inntrykk på meg. Fin skildring fra turen din. Ha en fin kveld! mvh Eli

    SvarSlett