onsdag 6. april 2011

Østensjøvannet.

Jeg tok meg en kvelsdtur med en bærepose full av brødbiter opp til Østensjøvannet. Rådyr og pippipper i hagen får nå greie seg uten.
Isen hadde begynt å gå, og fuglene var ikke så hissige som i vinter, men innholdet gikk unna.
Etterpå la jeg meg ned en times tid og ventet på om noe skulle skje i kvelsdsola. Våren er på vei og selv krykkja og skarven på Hornøya har begynt kurtisen og samling av redematerialer.

Det så ut til å bli en kveld uten noe spesielt, men den gang ei. Jeg lå og fulgte noen Kanadagjess i søkeren og fikk noen greie artsbilder, og litt "vasking",
Plutselig oppdaget jeg at ei gås gikk til angrep på en annen, men der tok jeg feil. Det var nok noe helt annet som foregikk. Den stakkars gåsa fikk seg en brutal dukkert, hun ble duppet under gang på gang.

Skulle nok ha hatt noe annet enn en 500 på denne serien, men det er ikke så ofte man får med seg noe slikt. Steggen var i hvertfall fornøyd etterpå.

3 kommentarer:

 1. Hei

  Fine bilder du har fra en økt på Østensjøvannet. Hadde egentlig tenkt meg en tur, men blir heller en tur til Smøla med Smøla naturopplevelser..håper på flotte økter etter havørna.
  Ikke rart gåsefar ser heppy ut ;) artig serie..
  Monika

  SvarSlett
 2. Hej Kåre!
  Vilka jätte fina bilder från din fågeltur vid Östensjövattnet. Bilderna "andas" verkligen vår, vilken underbar tid vi går till möten nu.
  Må väl
  /Ingemar

  SvarSlett
 3. Hei.

  Ja, Smøla er sikkert fint, der skulle også jeg likt å besøke. Står på lista mi, men vet ikke når jeg får det til. God tur.

  Våren er en underbar tid. Alt skjer så fort og en får bare med seg en brøkdel av det.

  Kåre

  SvarSlett