onsdag 27. april 2011

Toppdykker i Østensjøvannet.

Mange har sagt at jeg burde benytte meg av fotomulighetene ved Østensjøvannet. Etter denne påsken må jeg inrømme at kommentarene har vært  riktige. Siden det ble lite skiturer på fjellet, har jeg benyttet anledningen mellom hagestell og andre hjemlige sysler. Det har blitt mange bilder som ikke får plass i ett innlegg, så mer kommer ettersom jeg får jobbet meg gjennom filene.


Får ta en ting av gangen, først ut blir en serie av toppdykkeren. Det er vel ikke så mye tekst som er nødvendig, men jeg kan tilføye at etter syv åtte dager med fotografering mellom fire og seks timer på hver økt, har det vært varierte lysforhold og mange ulike situasjoner som er foreviget.
Det var både kurtisering, bygging av rede og parring i påskeuka. Jeg oppdaget ett horndykkerpar som bygde rede så vidt synlig fra land. Poseringen for kameraet ble ikke bestandig riktig under, men i et par omganger lå hunnen med hode riktig veien.


Det hele begynner med litt kurtisering hvor begge dykker og kommer opp med litt "gress" og så må man danse litt. Både på morgen og kveld hadde vinden en tendens til å spakne, så da var det bra muligheter til noe speiling. Ikke bestandig kom artene på skuddhold når jeg ønsket det, men det var bare å bruke tid så bød muligheten seg. Fisking var en ennå mer problemfylt øvelse, så det får jeg nok stri mer med. Tross alt artig å se hvordan den kom opp med fangsten og hvor lett og fort den skled ned.

Det kommer mer etter denne påskehelgens fotoaktiviteter. Det er vår i fuglenes verden  og det er ikke jeg den eneste som har fått med meg. Overraskende mange naturfotografer var å finne vedØstensjøvannet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar